GO EXTREME BIO: Maiden i Øst for Paradis

Screening
Sprog: Engelsk

Udstillingen GO EXTREME viser i samarbejde med Cinemateket Maiden i Øst for Paradis. En dokumentar om den første all female-besætning, som tager turen kloden rundt i verdens hårdeste kapsejlads, The Whitbread Round the World Race (i dag The Ocean Race).

Året er 1989. Den bare 24-årige englænder Tracy Edwards tilmelder sit hold på 12 kvinder, der gennem de næste ni måneder skal krydse overmenneskelige fysiske og mentale grænser i kampen for at nå til tops i den prestigefyldte og dødsensfarlige dyst, og som allerede inden startskuddet står over for et frådende hav af kønsfordomme.

Forehavendet virker på papiret utopisk, og Edwards ender med at måtte belåne sit hus op til skorstenen for at få det finansieret. Alle – ikke mindst de mandlige konkurrenter – ryster på hovedet og gætter på, at ’eksperimentet’ maksimalt holder et par etaper. Men den standhaftige besætning har helt andre planer!

”En film om ligestilling og retten til at forfølge sine drømme – koste, hvad det vil … får hele ens følelsesregister i spil.” skrev Soundvenue i sin femstjernede anmeldelse.

GO EXTREME-projektleder Peter Ole Pedersen introducerer filmen i relation til udstillingen GO EXTREME.

Billetter
Engelsk dialog. Org. stemmer.
Vises uden undertekster.
Storbritannien 2018
97 min.
Tilladt for børn over 15 år