Kunsthal Aarhus er et moderne udstillingssted for samtidskunst i centrum af Aarhus.

Vi bestiller nye værker, producerer og præsenterer kunst på internationalt niveau til såvel et lokalt, regionalt som internationalt publikum. Kunsthal Aarhus viser kunst i en bred kontekst, hvor kunsten relaterer sig til andre felter, der forholder sig til menneskers hversdagsliv, andre discipliner og til en bred gruppe af samfundet som del af en bæredygtig tilgang.

Kunsthal Aarhus tilbyder en forskningsbaseret, deltagende, samarbejdende og tværfaglig platform for kunstneriske eksperimenter og kritisk engagement. Vi stræber efter at være en inkluderende, transparent, dynamisk og fleksibel institution, som støtter kulturdyrkelsen og værdsætter en mangeartet tilgang til kunst.

Historie

Kunsthal Aarhus blev grundlagt i 1917 på initiativ af bestyrelsen for Århus Kunstforening af 1847 (i dag KA Venner), og er en af de ældste kunsthaller i Danmark og Europa.

Med den grundlæggende mission at “inspirere og promovere et generelt kendskab til de skønne kunster” blev udstillingsstedet modtaget med stor entusiasme af offentligheden. Lige siden har Kunsthal Aarhus spillet en central rolle i forhold til at udvikle og præsentere international samtidskunst i Danmark.

Institutionen er oprindeligt designet af arkitekt Høeg-Hansen og gennemgik sidenhen en proces med arkitektoniske udvidelser, mest bemærkelsesværdigt af C. F. Møller arkitekterne i 1990'erne og 2000'erne, for at nå frem til den form, den har i dag med over 1000 kvadratmeter udstillingsrum.

Som et led i processen mod at genforene udstillingsstedets historie og fremtidige vision er Århus Kunstbygning i 2012 blevet transformeret til Kunsthal Aarhus.

Kunsthal Aarhus åbnede i 2017 en Kunsthal Aarhus Skulpturpark med værker af danske og internationalle kunstnere.

Støttet af