Artist Talk: Kateryna Radchenko - ukrainsk kurator

Talk
Fri entré

SKAF - Sammenslutning af Kunstaktører i Aarhus for Flygtninge (SKAF - Kunstforeningen i Aarhus for Flygtninge) blev stiftet i marts 2022 af omkring tyve kunstinstitutioner og kunstkollektiver i Aarhus, der udgør en stor del af den professionelle kunstscene, der er aktive i kommunen.

Som den første af en række af begivenheder, der finder sted i 2022 og 2023, har SKAF inviteret den ukrainske kurator Kateryna Radchenko til at introducere det danske publikum til situationen for kunst- og fotoscenerne i Ukraine. Dette sker i samarbejde med Galleri Image. Hun vil fortælle om nyere værker realiseret af ukrainske kunstnere og fotografer, hvordan hendes kuratorrolle har ændret sig på grund af krigens udbrud, herunder hvilke kunstneriske midler der bidrager til at forstå en global krise forårsaget af krigsførelse.

Arrangementet er generøst støttet af: Photobook Week Aarhus, Galleri Image, Kunsthal Aarhus, Aarhus Billedkunstcenter, og Aarhus Kommunes Pulje til Demokrati og Deltagelse.

Biografi
Kateryna Radchenko (f. 1984, Odessa, UKR) er direktør og kurator for Odesa Photo Days Festival i Ukraine. Igennem de ophedede krigsdage har Radchenko og hendes team fungeret som hjælpemidler for internationale medier i Kiev, støttet fotografer, der er blevet truet, eller gå til frontlinjen som uafhængige kunstnere. Hun involverer fotografer, der arbejder i frontlinjen og krigszonen, og arbejder i øjeblikket internationalt på publikationer, udstillinger og begivenheder, der har til formål at skabe muligheder for et globalt publikum til at opleve ukrainske visuelle historier og fortællinger på første hånd.
For at lære mere om SKAF, klik her.

Portræt af Kateryna Radchenko. Foto: Oksana Kanivets.
Portræt af Kateryna Radchenko. Foto: Oksana Kanivets.