SKAF talk: Kristina Fernos og Lastivka

Fri entré
Sprog: Dansk

I er inviteret til SKAFs næste offentlige arrangement der fokuserer på Ukraine.

I 2023 var SKAF - Sammenslutning af Kunstaktører i Aarhus for Flygtninge vært for 10 kunstworkshops og galleribesøg for ukrainske flygtninge. Hvad har vi lært af disse erfaringer? Hvordan kan vi som kulturelle aktører i Aarhus blive bedre til at rumme mennesker, der er blevet fordrevet af krigen i Ukraine?

Vi begynder med en kort præsentation af SKAF's koordinator Pam Grombacher om foreningens seneste aktiviteter og voksende samarbejde med ukrainske samfundsgrupper.
Billedkunstner Kristina Fernos vil derefter undersøge, hvordan memes, onlinetendenser og informationsdrev hjalp ukrainerne med at få kontrol over deres liv og deres reaktioner på vold, især under invasioner.
Endelig vil Vasyl Gedz præsentere sit arbejde gennem Lastivka, en frivillig forening, der har støttet ukrainere i hele Danmark siden 2012.

Tilmelding

Deltagelse er gratis og åben for alle. Arrangementet vil hovedsageligt foregå på dansk, med en introduktion på engelsk. Der vil være mad og drikke, så tilmelding er nødvendig.

Om deltagerne

SKAF er en sammenslutning af kunstnere og kunstinstitutioner i Aarhus, der arrangerer kulturelle events for byens flygtninge.

Kristina Fernos (1997) er oprindeligt fra Ukraine og bor i dag i Danmark. Hun begyndte sin kunstuddannelse i 2006 på Shevchenko State Art School i Kiev. I 2018 søgte hun ind på Det Jyske Kunstakademi, hvor hun begyndte at arbejde med video, lyd, akvarel og tekstiler for at skabe organisk og grotesk æstetik. Siden hun dimitterede i foråret 2023, har Kristina kørt en række workshops, der bygger på tidligere værker.

Med over 1000 frivillige, der arbejder i 6 danske byer, organiserer Lastivka sportsklubber, sprogskoler, sommerlejre og sociale klubber for at hjælpe med at opbygge og styrke ukrainske samfund. Foreningen samarbejder også med NGO'er, regeringskontorer og internationale netværk om sociale og politiske sager.

Billede: venligst stillet til rådighed af Lastivka.
Billede: venligst stillet til rådighed af Lastivka.
Billede: venligst stillet til rådighed af Kristina Fernos.
Billede: venligst stillet til rådighed af Kristina Fernos.