Artist talk: Josefina Nelimarkka

Fri entré
Sprog: Engelsk

Sensing Earth ~ Un/knowing Cloud ~ Expanded Perception

I denne artist talk vil Josefina Nelimarkka uddybe sine seneste projekter om atmosfæriske fænomener og præsentere en lydoplevelse, der er forbundet med atmosfæriske data - og som frembringer flere måder at sanse, vide og være til stede på.

Om eventet

Josefina Nelimarkka (f. 1982) er en interdisciplinær kunstner, der arbejder med miljøspørgsmål og oplevelsesmuligheder. I sine stedssensitive værker, der er forbundet med vejr, vand og luft, udforsker hun naturfænomener og deres oplevelse ved at kombinere kunstnerisk og videnskabelig forskning. De interaktive installationer og teknologier afslører de subtile, men delvist uforståelige og komplekse processer, der bevæger sig mellem det synlige og det skjulte, det økologiske og det poetiske. Den kontinuerlige forandring, performative materialitet og realtidsdata fremhæver tidens ustabilitet og miljøets følsomhed.

Det er gratis at deltage, men vi anbefaler, at du sikrer dig en plads på Billetto.

Biografi

Josefina Nelimarkka arbejder i Helsinki og London. Hun er uddannet fra Royal College of Art i London og Academy of Fine Arts Helsinki. Hendes værker har været vist på mange internationale solo- og gruppeudstillinger, bl.a. på Amos Rex Museum, AIL Vienna, Helsinki Art Museum, Varbergs Konsthalle, Sinne og The Finnish Institute i London. De seneste projekter undersøger skyernes rolle i klimaforandringerne i samarbejde med klimaforskere. Hun deltog i FN's klimakonference i Dubai (2023) og præsenterede sine værker i Finlands COP28-pavillon.

Læs mere om Josefina Nelimarkka her: josefinanelimarkka.com

Samtalen er arrangeret af forskningsprogrammet Environmental Media and Aesthetics ved Aarhus Universitet i samarbejde med Kunsthal Aarhus. Nelimarkkas besøg er støttet af en bevilling fra Kulturfonden for Finland og Danmark.

Billede: Josefina Nelimarkka. Foto: Karoliina Bärlund.
Billede: Josefina Nelimarkka. Foto: Karoliina Bärlund.