Fernisering af Afgang 2024: Passage

Fri entré

Under titlen Passage markerer Kunsthal Aarhus og Det Jyske Kunstakademi et 20-årigt langt samarbejde med fokus på nyuddannede kunstnere.

I år kan det traditionsrige samarbejde mellem Kunsthal Aarhus og Det Jyske Kunstakademi fejre jubilæum. Det sker med afgangsudstillingen Passage, der i to gallerier præsenterer værker af afgangseleverne Benjamin Asger Krog Møller (f. 1994) og Naja Zethner (f. 1998). Det er tyvende år i træk, at eksamensudstillingen for dimittenderne fra Det Jyske Kunstakademi (Afgang) vises på Kunsthal Aarhus.

Om Afgang 2024

Årets afgangsudstilling har titlen Passage og henviser til de overgange, som vi oplever i løbet af livet. Udstillingen dvæler ved både store og små overgange, skaber refleksioner over deres betydning og stiller blandt andet spørgsmålet: Hvad sker der, når vi bevæger os fra et stadie til et andet? Med udstillingen inviteres publikum også til at være åbne over for en forandringsproces, hvor man træder ind og anskuer kunsten og omstændighederne omkring dens tilblivelse.

Afgangseleverne i 2024 er Naja Zethner og Benjamin Asger Krog Møller. De to billedkunstnere arbejder med vidt forskellige udtryk og formater. Naja Zethner arbejder med maleri og tekst, hvorigennem hun undersøger sanseindtryk, struktur og billeddannelse. Benjamin Asger Krog Møller, der også er idéhistoriker, beskæftiger sig med installation, tekst og kollaborativt arbejde. I Passage, som består af en serie malerier af Zethner og en tredelt installation af Krog Møller fylder deres værker tilsammen galleri 2 og 3 i Kunsthal Aarhus’ stueetage.

Udstillingen er kurateret af Karen Vestergaard Andersen.

Grafisk designer: Dokho Shin.
Grafisk designer: Dokho Shin.