SIMIYYA – Weaponized Futures

Fri entré
Sprog: Engelsk

Simiyya (arabisk for “visdommens epistemologi”) inviterer i fællesskab med Anna Engelhardt, Joud Al-Tamimi og Jovana Maksić til en fredag eftermiddag på Kunsthal Aarhus.

Om eventet

I første del af arrangementet vil Mandus Ridefelt og Assem Hendawi præsentere og vise en række korte videoessays produceret af kunstnere og forskere i regi af Simiyya. Under betegnelsen Video Capsules bevæger videoerne sig gennem undersøgende, dokumentaristiske, mytologiske og konceptuelle registre - og træder frem som dele af et mønster eller en iterativ samling, hvis ærinde er at betragte den autoritære billedkontrols lag og livet under dets regime med et samlende blik. Serien af videoessays kan ses på Kunsthal Aarhus mellem den 2. og 5. april.

I anden del af arrangementet vil Simiyya være i samtale med kunstner Anna Engelhardt, kurator Joud Al-Tamimi og forsker Jovana Maksić. Vi vil inddrage indsigter fra en workshop afholdt på Kunsthal Aarhus fra den 2.-5. april og diskutere uafhængige kunstorganisationers rolle og udvikling i en strategisk organisering af asymmetrisk og internationalistisk solidaritet. Vi optegner de tentative sammenhænge mellem en æstetik optaget af såkaldt world building og udviklinger i kunstens infrastruktur, og til sidst vil vi vende blikket mod måder, kulturelle praksisser kan værnes om og tages radikalt i brug i tider præget af stigende undertrykkelse og vold globalt set og især i Palæstina.

Deltagere til arrangementet:
Joud Al-Tamimi, Anna Engelhardt, Jovana Maksić, Simiyya (Assem Hendawi, Mandus Ridefelt, Mostafa Elbaroody).

Det er gratis at deltage, men vi anbefaler, at du sikrer dig en plads på Billetto.

SIMIYYA – Capsules of the Undead

SIMIYYA – Capsules of the Undead. Dispatch 1#
Vises på Kunsthal Aarhus: 02.04.24 – 05.04.24.

Alle videoessays er tilgængelige på Simiyyas hjemmeside, hvor du også finder mere dybdegående materiale og et nyt interview med Mikkel Bolt:
simiyya.xyz

Biografier

SIMIYYA

SIMIYYA er en platform for forskning, kulturel produktion og eksperimenterende æstetik og tankeformer. Platformen arbejder gennem dannelsen af produktionsorienterede forskningsenheder og kunstneriske formater. Vi inkorporerer videnskabelige og teknologiske spørgsmål fra både lokale og globale politiske landskaber med særligt fokus på SWANA-regionen. Simiyya vil med sin nomadiske kontekst og symbiotiske struktur forpligte sig til det langvarige engagement med produktionen af spektral viden og transdisciplinære kunstpraksisser.

Vores primære aktiviteter indebærer facilitering af interdisciplinære arrangementer, workshops og filmvisninger; understøttelse og bestilling af research- og kunstprojekter; at tilbyde et digitalt rum til udveksling af idéer; og at etablere et symbiotisk partnerskab med ligesindede organisationer, initiativer og individer.

Joud Al-Tamimi

Joud Al-Tamimi er kunstner og kurator. Hendes arbejde udforsker værdisystemer, guerillaøkonomier og antikoloniale fremtider. Hun har en BA i Politics and Economics (2015) og en MA i Near and Middle Eastern Studies (2016) fra The School of Oriental and African Studies (SOAS), University of London. Hun har arbejdet som kurator ved Darat al Funun i Amma, Jordan, fra 2019 til 2021.

Anna Engelhardt

Anna Engelhardt er et alias for en researchbaseret videokunstner og forfatter. Hendes undersøgende praksis følger sporene efter materiel vold med et fokus på det, der kunne kaldes informationens ‘spøgelse’. Hun arbejder med giftige informationsmiljøer, der opstår i kølvandet på besættelse og fratagelse af ejendomsret. Gennem en interesse for datatåger omkring politiske begivenheder rekonstruerer hun deres tilblivelser i et spændingsfelt mellem bevismateriale og fiktion.

Jovana Maksić

Jovana Maksić er forsker, interesseret i vekselvirkningen og udviklingen i kultur, kognition, socialitet og kommunikation hos menneskelige og ikke-menneskelige primater. Hun er opvokset i Serbien og har studeret neurovidenskab i Shanghai, New York, Berlin og Frankfurt med fokus på menneskelige og ikke-menneskelige (gnaveres og primaters) hjerner. Maksić har også udført primatologiske feltstudier med en gruppe vildtlevende rhesusaber i Caribien. Hun beskæftiger sig desuden med etnomusikologi, teknologifilosofi og politisk aktivisme i Vestbalkan. Hun arbejder for tiden fra Berlin, hvor hun kører og modererer det digitale fællesskab Trust.

Assem Hendawi

Assem Hendawi er kunstner og filmskaber. Hans arbejde har fokus på idéen om det “offentlige rum” og mulige eller fremtidige rum: det ikke-private rum, det virtuelle ejede rum og rum, der er tilgængelige via forestillingsevnen. Arkitektur og systemteori er tilbagevendende temaer i Hendawis arbejde, der senest har været vist på blandt andet Berlinale Forum Expanded, Edith-Russ-House for Media og TANK-TV. Han bor og arbejder i Egypten.

Mandus Ridefelt

Mandus Ridefelt er researcher og kurator bosat i København. Han arbejder med forholdet mellem naturvidenskab og kunst ved hjælp af analytiske, organisatoriske og poetiske redskaber. Mandus arbejder i øjeblikket med højdimensional æstetik, og hvordan videnskaben håndterer det ikke at vide. Mandus har senest arbejdet med Diakron, Medicinsk Museion, Ars Scientia, Society for Multidisciplinary and Fundamental Research, Copenhagen Sciense Slam og REAL-laboratoriet på IT-Universitet i København.

Mostafa Elbaroody

Mostafa Elbaroody er en arkitekt og billedkunstner, der bor i Kairo. Elbaroodys praksis inkorporerer forskellige former for digital billedproduktion fra generativt design til interaktive oplevelser som mulige måder at forestille sig og artikulere mere repræsentative og levedygtige modeller for vores sameksistens i og afhængighed af økologiske og teknologiske systemer. I øjeblikket foretager han selvstændige studier som researcher på The New Centre for Research & Practice. Som arkitekt har han arbejdet på både lokale projekter og internationale konkurrencer og i stort omfang undervist i computational design.

Støttet af

Billede: Design af Mostafa Elbaroody.
Billede: Design af Mostafa Elbaroody.
Billede: Noura Tafeche & Tobia Paolo Bettoni – MICCHAN
Billede: Noura Tafeche & Tobia Paolo Bettoni – MICCHAN
Billede: Hasan Özgür Top – Columns and Cracks.
Billede: Hasan Özgür Top – Columns and Cracks.
Billede: Anna Engelhardt and Mark Cinkevich – Onset ⊹ Khmeimim.
Billede: Anna Engelhardt and Mark Cinkevich – Onset ⊹ Khmeimim.