Bulgarsk korkoncert med Sedjanka

Fri entré

Glæd jer til at høre Sedjankas smukke balkanklang, når koret optræder på Kunsthal Aarhus.

Sedjankas repertoire består af sange, der stammer fra den levende bulgarske musiktradition. Koret formidler disse melodier med en kraftfuld og skarp klang, der er karakteristisk for den autentiske bulgarske sangstil. Vi ser frem til at dele denne unikke musikoplevelse sammen med jer.

Biografier

Det århusianske kvindekor Sedjanka har specialiseret sig i at synge bulgarske folkesange i moderne flerstemmige arrangementer. Koret, der består af 20 sangere, har eksisteret siden 1994 og ledes af den anerkendte bulgarsk-fødte dirigent Michael Deltchev.

Koret dygtiggør sig ved workshops i Danmark og i Bulgarien. Sedjanka har gennem årene givet en lang række koncerter bl.a. i kirker rundt omkring i Danmark, i Musikhuset i Aarhus, Aarhus Teater og Den sorte Diamant. Koret har også optrådt i udlandet, bl.a. i Komponist Unionens koncertsal i Sofia, i Hamburg og i Gôteborg. Et af højdepunkterne var, da koret i 2014 deltog i den internationale korfestival “Chernomorski Zvutsi” i Balchik i Bulgarien og vandt i kategorien “Bedste folkemusikkor”. Også i 2015 deltog Sedjanka i en musikfestival i Koprivshtitsa, Bulgarien. En stor oplevelse var det, da et kor med sangere både fra Sedjanka og det svenske søsterkor Perunika optrådte på Miami University, Oxford, Ohio til universitetets årsfest.

Michael Deltchev er både uddannet på konservatorier i Bulgarien og i Skandinavien. Udover Sedjanka leder Michael Deltchev også i Stockholm et tilsvarende bulgarsksyngende kor, Perunika. Han leder også Cæciliakoret og Collegium Vokale og optræder bl.a. som gæstedirigent for Den Jyske Operas kor og på Musikalsk Grundkursus, MGK.
Læs mere om Michael Deltchev her

Billede: Portræt af Sedjanka. Venligst stillet til rådighed af koret.
Billede: Portræt af Sedjanka. Venligst stillet til rådighed af koret.